Retenz

Vergoeding in tijd of geld? Of kiest u voor Retenz?

In ieder bedrijf komt het voor! Medewerkers die zich vol enthousiasme inzetten voor uw organisatie en beetje bij beetje een enorme hoeveelheid overuren opbouwen. Geweldig die bevlogenheid en inzet, maar door een tekort aan mankracht of budget kan het lastig zijn om de gemaakte overuren op korte termijn te compenseren. Ook het opsparen van de uren is vaak geen optie, omdat dit leidt tot een stuwmeer aan overuren. Retenz biedt hiervoor de oplossing!

Met Retenz biedt u uw medewerkers de mogelijkheid om de bovenwettelijke (verlof)uren in te wisselen op een personeelsvoordeelplatform met A-merk producten en tickets, veelal met een aantrekkelijke korting. Een kleine greep uit de merken; Apple, Samsung, Asus, Acer, Whirlpool, Kärcher, Amefa, Body Sculpture Fitness, Big Green Egg, Princess en Gazelle.

Fiscaal verantwoord, flexibel en bovendien een motivator voor uw medewerkers met het lucratieve voordeelplatform. Een unieke oplossing voor bovenwettelijke (verlof)uren en retentiemanagement in één.

Retenz
Retenz
Retenz

Hoe werkt Retenz?

Tegen een gunstig eenmalig instaptarief biedt Retenz uw organisatie een online voordeelplatform. Via een unieke inlogcode heeft uw medewerker toegang tot de website. Betalen kan direct met bovenwettelijke (verlof)uren en/of iDeal. Heeft uw medewerker een product of belevenis gekozen, dan wordt de aanvraag automatisch naar u doorgestuurd. Zonder dat uw medewerker of organisatie de order voorfinanciert, leveren wij direct na uw akkoord de order uit.

Succesvol concept

Retenz is een concept dat jaar op jaar succesvol blijkt te zijn. De werkgever kan de hoeveelheid bovenwettelijke (verlof)uren beperken en medewerkers kunnen deze uren direct besteden aan waardevolle producten van merken als Apple, Whirlpool en Samsung of tickets van onder andere Pathé Bioscopen en Walibi Holland.

Minimale belasting maandelijks budget

Uit bestaande cases blijkt dat men makkelijker bovenwettelijke (verlof)uren uitgeeft, dan dat ze deze uren uit laten betalen. De reden hiervan is voornamelijk terug te vinden in het feit dat men het aankoopbedrag niet mist in het maandelijks budget, waardoor de aanschaf als een minimale belasting wordt ervaren.

www.funbijpieter.nl

Project Pieter van Foreest

Bovenwettelijke verlofuren inzetten als betaalmiddel blijkt een groot succes bij Pieter van Foreest. Door A-merk producten en tickets voor een dagje uit te kunnen betalen met bovenwettelijke verlofuren is het aantal gebruikers van funbijpieter.nl met 575% toegenomen ten opzicht van het jaar daarvoor, toen deze mogelijkheid er nog niet was en men alleen met iDEAL kon betalen.

Plaats: Delft
Opdrachtgever: Pieter van Foreest
Aantal medewerkers: 3.400
Soort spaarprogramma: Retenz; besteding van bovenwettelijke verlofuren

Werkwijze:

In 2012 hebben wij in opdracht van zorginstelling Pieter van Foreest een personeelsvoordeelplatform ontwikkeld met als doel een oplossing te bieden voor het grote aantal bovenwettelijke verlofuren binnen deze organisatie.

Medewerkers van Pieter van Foreest kunnen sindsdien via dit personeelsvoordeelplatform A-merkproducten en tickets voor een dagje uit aanschaffen met bovenwettelijke verlofuren. De bovenwettelijke verlofuren hebben we hiermee letterlijk omgezet naar een betaalmiddel. Wanneer de medewerker op de website een product of ticket heeft gekozen, wordt dit als een aanvraag naar de salarisadministratie van Pieter van Foreest gestuurd. Na goedkeuring wordt het product, zonder dat de medewerker of de organisatie de order voorfinanciert, direct uitgeleverd naar de medewerker. Pieter van Foreest verrekent dit later via het saldo bovenwettelijke verlofuren van betreffende medewerker. Dit platform heeft er voor gezorgd dat het aantal bovenwettelijke verlofuren drastisch is verlaagd binnen deze organisatie.

Francisus.retenz.nl

Project Franciscus Gasthuis & Vlietland

Medewerkers van het Franciscus Gasthuis & Vlietland ontvangen naast hun vakantiedagen jaarlijks een aantal uren t.b.v. het persoonlijk levensfasebudget; zogenoemde PLB-uren. Sinds 2017 kunnen medewerkers deze uren via Retenz inzetten voor de aanschaf van A-merkproducten en tickets voor een dagje uit.

Plaats: Rotterdam / Schiedam
Opdrachtgever: Franciscus Gasthuis & Vlietland
Aantal medewerkers: 4.200
Soort spaarprogramma: Retenz; besteding van PLB-uren

Werkwijze:

Via het personeelsvoordeelplatform Retenz kunnen medewerkers van het Franciscus Gasthuis & Vlietland hun PLB-uren inzetten voor de aanschaf van A-merkproducten en tickets voor een dagje uit. Wanneer de medewerker op de website een product of ticket heeft gekozen, wordt dit als een aanvraag naar de salarisadministratie van Franciscus Gasthuis & Vlietland gestuurd. Na goedkeuring wordt het product, zonder dat de medewerker of de organisatie de order voorfinanciert, direct uitgeleverd naar de medewerker. Franciscus Gasthuis en Vlietland verrekent dit vervolgens via het saldo PLB-uren van betreffende medewerker. De salarisadministratie heeft via een uitgebreid dashboard duidelijk inzicht in de (openstaande) aanvragen, status van de aanvragen en de resultaten.

Partners Retenz

Onderstaand een kleine selectie van partners van Retenz.

Apple
Gazelle fiets
Thule
Big Green Egg
Samsonite
Whirlpool